sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Saa kysellä :)

Sähköposti ilmoitti, että mulla on uusi kommentti blogissa (joka on aika harvinaista :D) ja Sara laittoi seuraavanlaisen kysymyksen:

Paljonko tää sun vaihtarivuosi on kokonaisuudessaan maksanut?
Nyt 2013-14 on harmillisesti hinnat noussut eli ei ole niin halpa kuin mulla oli. Täältä näkee kaikki menot ja kustannukset Rotary-vaihtoon mentäessä. Toisin kuin muissa järjestöissä sun ei tarvitse laskea mukaan käyttörahoja, nimittäin saat klubiltasi joka kuukausi taskurahaa - itselläni on 75€ ja riittää pieniin shoppailuihin matkusteluihinkin.

Vuosivaihdossa isäntäklubi antaa nuorelle noin noin 60 € taskurahan kuukaudessa. Isäntäklubit ja isäntäperheet vastaavat myös nuoren ravinto-, asunto- ja koulumenoista sekä perhematkoista aiheutuneista kuluista. USA:ssa koulun ruokailukustannukset maksetaan yleensä klubin antamasta taskurahasta.

250€ järjestelymaksu (nykyään 400€)
Eurooppainen vakuutus 320€ jonka isäntäperhe oli hankkinut jo valmiiksi ja maksoin sen sitten myöhemmin täällä vaihdossa (Euroopan ulkopuolella n. 600€)
Viisumia täällä en tarvitse ja lentomatka menona oli 200€ luokkaa kahdella välilaskulla. Euroopasta pois hinnat menee yli 1000€ lisäyksenä jatkolennot. Muissa maanosissa on myös vaihdon alussa maaohjelma, joka esimerkiksi Kanadaan ja USA:n lähtijöille maksaa 1300€. Vaihtaritakki maksoi 180€ (nyt 300€!) 35kpl pinssejä olisi maksanut 50€, mutta tein itse paljon halvemmalla noin 250 kappaletta. Eli 230€ jos haluaa päästä helpommalla ja maksaa yhdestä pinssistä n. 1,40€ ja itselläni ehkä pinsseistä 50/250 jäljellä. Koulutukset Suomessa taisi maksaa n. 50€

Järjestelymaksu, vakuutus, takki ja lennot olivat mulle Eurooppaan jäävälle ne suurimmat rahakulut. Vaihdossa on Rotary-tapahtumaa ainoana pakollisena kahden viikon kielileiri joka taisi olla 400€ ihan sen arvoinen kylläkin ja ItäEurooppakiertue 190€ Berliiniin ja takaisin bussilla. Laskettelumatka 360€ ja Eurooppakiertue 1200€ joihin en ole menossa. Wienin ja Salzburgin viikonloppuihin ainoastaan junaliput ja omat matkamuistot vei lompakosta hiukan rahaa, mutta muita menoja ei ole oikeastaan ollut ja kun 75€ saa taskurahaa niin ei tarvinnut ennen vaihtoa miettiä käyttörahoja vuodeksi.


Kaiken kaikkiaan tähän mennessä on mennyt noin 1800€, jos kaikki juna- ja keikkaliput, sekä muut omat menot lasketaan mukaan. Taskurahaa olen saanut 375€ ja seuraavalla viikolla tulee lisää... Tietysti syntymäpäivärahat ja joululahjarahat ja muut ihanat avustukset ovat Suomesta plussaa vaihtarielämälle ♥

Vastaus kysymykseen: noin 1400€ ja luultavasti muita kuluja ei ole tiedossakaan (omasta lompakostani). Eli esimerkiksi se 3 viikkoinen matkailu Euroopassa on melkeinpä saman hintainen kuin itse vuosi Itävallassa.

Mulla oli Sara sama tilanne, STS ja EF sai heti ottaa mahdollisuuksista pois. Vaikka tämä hinta onkin niin alhainen niin se on vain sen takia kun olen Euroopassa - Amerikassa rotareiden kautta se on kuulemma yli 4000€ kun on maaohjelmat ja lentoja enemmän etc. Nyt kun hinnatkin ovat nousseet niin en uskalla sanoa että alle 2000€ olisi kulut Euroopassakaan, tietysti jos ei vaihtarimatkoille lähde mukaan.. :)

Tämä oli oikeestaan hyväkin kysymys, koska itse laskeskelin kuluja jatkuvasti kun haaveilin vasta vaihdosta! Tsemppii vaihtariunelmallesi, tämäkin tyttö on ollut samassa tilanteessa ja täällä sitä ollaan yli puolessa välissä :)

Jos muille lukijoille on tullut joitain kysymyksiä mistä tahansa vain vaihtoon liittyen niin kommenttia voi laittaa ja vastailen toisessa postauksessa :)


PS. Kävin eilen mäkkärissä kaverin kanssa ja tilasin selkeästi Big Mac-aterian saksaksi, mutta sainkin pelkän hampurilaisen ja maksoinkin vain pienen hinnan hampparista. Mainitsin että ateriasta oli kyllä kyse ja loppujen lopuksi sain aterian hampurilaisen hinnalla. Ihanaa olla vaihtari ♥

1 kommentti:

  1. Apua kiitos ihanasta vastauksestasi :) ! Et arvaakkaan miten paljon tämä selvitti ajatuksiani ja piristi päivääni!
    Kiitoskiitoskiitos ♥.

    Ehkäpä vielä jonain päivänä satut törmäämään meikäläisen vaihtariblogiin, toivottavasti ainakin! (--:

    VastaaPoista